engelse tuin

Engelse tuin

Als het aankomt op het realiseren van een mooie tuin zijn er ontzettend veel verschillende stijlen om voor te kiezen. Iedereen heeft zo een eigen voorkeur voor deze tuinstijl. Eén van de stijlen die u vast wel eens voorbij hebt zien komen is de Engelse stijl. Nu zien we dat er nog altijd een hoop onduidelijk is over de betekenis en definitie van de Engelse tuinen. Wilt u hier wat meer over leren dan heeft u geluk. In dit artikel laten wij u namelijk alles zien wat u moet weten over Engelse tuinen en over de wijze waarop u zelf aan de slag kunt gaan met het aanleggen van deze tuin!

Geschatte leestijd: 6 minuten

Wat is een Engelse tuin?

We laten u straks meer zien over het realiseren van een Engelse tuin en over de planten die u hier het beste voor kunt kiezen. Voor het zover is doen we er alleen verstandig aan om stil te staan bij de definitie van een Engelse tuin. De term lijkt namelijk eenvoudig, maar lang niet iedereen weet wat voor type tuin dit nu precies is.

De term ‘Engelse tuinen’ ontstond in de jaren 1800 tijdens de periode van de Romantiek. De filosofie van deze stroming hielp de mens om zich weer een te voelen met de natuur. Engelse edelen probeerden om te spelen met muren, sculpturen, geometrische indelingen en klassieke architecturale elementen binnen hun tuinen om te zorgen voor een authentieke uitstraling. Om ruimten af te bakenen, bouwden tuiniers van de Engelse adel gemetselde muren. Over de jaren heen is de Engelse tuinstijl ook steeds vaker in ons eigen land terug te vinden.

Grind voor een Engelse tuin

Welke planten vindt u in deze tuin?

Mocht u er nu zelf over nadenken om een Engelse tuin te realiseren dan vraagt u zich terecht af welke planten u hier het beste voor kunt kiezen. In tegenstelling tot wat nog wel eens wordt gedacht is het echter niet zo dat er maar één plantenselectie is die terug kan komen in een Engelse tuin. Traditionele Engelse tuinen maken echter gebruik van zachte en uitbundige beplanting in bloembedden in combinatie met nette geschoren heggen in de tuin. Er is ook een meer eigentijdse nieuwe Engelse tuinstijl nu steeds meer tuiniers kijken naar de duurzame tuinideeën. Zo zijn er mensen die kiezen voor vlinderstruiken om bijen en vlinders aan te trekken. Anderen kiezen juist voor fruitbomen om zo zelf eten te kunnen telen. Bij een Engelse tuin gaat het meer om de aankleding dan om de specifieke planten die er te vinden zijn.

Tips voor het aanleggen van een Engelse tuin

Het aanleggen van een Engelse tuin is niet zo lastig als mensen nog wel eens denken. Wel is het een feit dat er een aantal belangrijke elementen in zouden moeten zitten als u echt de authentieke uitstraling naar buiten wilt halen. Om hiermee te helpen hebben we het wat makkelijker voor u gemaakt. Hieronder vindt u namelijk een selectie met de beste tips en tricks die u nodig heeft voor het aanleggen van een Engelse tuin.

Speel met de ruimte

De eerste tip is om te spelen met de ruimte die u heeft in de tuin. Dit is makkelijk te doen door open ruimten af te wisselen met gesloten ruimten. Open ruimten worden gedefinieerd als panoramische gazons en kleine heuvels, terwijl gesloten alle plekken zijn waar bomen samenkomen en waar het wat dichtbegroeid is. Creëer evenwicht tussen open en gesloten ruimtes door kleine stenen grotten of andere architectonische structuren van neoklassieke en barokke stijlen toe te voegen. Dit zal gelijk zorgen voor een echte Engelse uitstraling, precies wat u nodig heeft voor deze tuinen.

Kies voor een waterelement

Het is een feit dat een waterelement een essentieel onderdeel is van een Engelse tuin. Elk waterelement geeft een gevoel van bezinning en rust. Leg op een groter stuk grond een vijver aan en omring deze met grassen en rotsen. U kunt uiteraard ook kiezen voor grind of split als u het nog makkelijker wilt maken om de vijver te voorzien van een strakke uitstraling. Neem snel een kijkje bij ons in het aanbod om te zien welke grindsoorten er te vinden zijn. Door de talloze opties is het ook voor u mogelijk om uit te komen bij het grind wat past bij wat u al die tijd al zocht. Voor mensen met een kleinere tuin is een kleinere fontein of een vogelbadje voldoende. Omring de fontein met beelden of keramiek als u het echt helemaal af wilt maken.

Voeg houten elementen toe

De laatste tip die u zeker in acht zou moeten nemen bij het bouwen van een Engelse tuin is om houten elementen toe te voegen. In Engelse tuinen is hout het populairste materiaal dat voor buitenoverkappingen wordt gebruikt. Neem een gesloten pergola en bedek deze met een prachtige houtsoort als u wilt zorgen voor wat meer schaduw. Zo beschikt u altijd weer om een plek om te zitten en te ontspannen in uw tuin. Een houten bank, teakhouten terrasmeubilair of andere stukken gemaakt van hout zijn uiteraard ook leuk voor in de tuin. Zolang u een beetje creatief bent is het echt niet zo lastig om er wat moois van te maken.

Ook een prachtige Engelse tuin aanleggen?

Het is niet zo raar dat zoveel mensen kiezen voor de Engelse tuinen. Door de bijzondere uitstraling zal u met deze soort tuin namelijk echt opvallen tussen alle andere tuinen in Nederland. Naast de Engelse tuinen zijn er uiteraard talloze andere opties te vinden waar u voor kunt kiezen. Hier op de site zijn er nog veel meer artikelen te vinden die u meer laten zien over de mogelijkheden die voor u open liggen op het gebied van tuinen. Voor u het weet komt ook u uit bij de tuinstijl die precies past bij wat u al die tijd al voor ogen had!

Getagd op:
De waardering van www.goedkoopgrind.nl bij WebwinkelKeur Reviews is 9.2/10 gebaseerd op 528 reviews.
×