landelijke voortuin

Landelijke voortuin

Een tuin is natuurlijk dé plek waar u na een lange dag werken even geheel tot rust kan komen. Wilt u ervoor zorgen dat u geniet in uw tuin dan is het van groot belang dat de tuin aansluit bij wat u mooi vindt. Maar wat kunt u het beste doen als uw ruimte beperkt is en u slechts beschikt over een voortuin? In dit geval is het mogelijk om te kiezen voor een landelijke voortuin. Omdat lang niet iedereen bekend is met dit type tuin is het tijd om hier wat meer over te laten zien. In dit artikel hebben we het een en ander op een rijtje gezet over het realiseren van een landelijke voortuin voor bij u thuis!

Geschatte leestijd: 6 minuten

Wat is een landelijke voortuin?

Verderop in dit artikel wordt er nader ingegaan op handige tips en tricks voor het aanleggen van een landelijke voortuin. Het is alleen handig om eerst even te kijken naar wat een landelijke voortuin is. We zien namelijk dat nog niet iedereen bekend is met de definitie van dit type tuin.

Landelijk tuinieren lijkt wellicht anders dan andere vormen van tuinieren, maar dit is niet het geval. Wel is het zo dat een landelijke voortuin op enkele vlakken weet te verschillen ten opzichte van andere tuinen. Zo zien we dat een landelijke tuin in veel gevallen is voorzien van groente- en fruitstekken. Hierdoor wordt de tuin gelijk wat natuurlijker dan andere tuinen. Ook is er in een groot deel van de landelijke voortuinen leven te vinden. Hier kunt u bijvoorbeeld denken aan egels, bijen of vlinders. Daar komt bij dat een landelijke tuin veelal te herkennen is aan de volgende kenmerken:

  • Een gebrek aan orde maar een natuurlijke chaos
  • Een aangeharkt tuinpad richting de voordeur
  • De aanwezigheid van fruitbomen en groentestekken
  • Veel groen in combinatie met een groot aantal kleuren

Welke planten vindt u de landelijke voortuin?

Het bijzondere aan een landelijke voortuin is dat het mogelijk is om nagenoeg alle soorten planten en bloemen terug te laten komen in de tuin. Bij de keuze van de planten is het wel van belang om rekening te houden met de variatie in hoogte, kleur, de standplaats en uiteraard ook de bloeitijd. Wij raden aan om te kiezen voor planten die in verschillende periode van het jaar bloeien, hierdoor kunt u namelijk altijd van uw eigen tuintje genieten. Voor een landelijke tuin kunt u kiezen voor fruitbomen, rododendron, vlinderstruiken, hortensia’s en hosta’s. En het is ook mogelijk om voor bloemen als rozen, blauwe regen, clematis of kamperfoelie te kiezen als u wilt zorgen voor net even wat meer kleur. Deze zijn ook prachtig op muren en schutting nu deze omhoog zullen groeien.

Tips voor het aanleggen van een landelijke voortuin

Een landelijke voortuin is één van de stijlen die niet voor niets erg populair is. Een van de redenen dat mensen kiezen voor deze tuin is het feit dat hij makkelijk is om aan te leggen. Nu begrijpen wij maar al te goed dat u niet precies weet waar u moet beginnen. Om u zo goed mogelijk op weg te helpen hebben we hieronder een aantal handige tips en tricks op een rijtje gezet. Dankzij deze tips wordt het aanleggen al gelijk een stuk makkelijker:

Breng voldoende kleur aan

Wij raden aan om te kiezen voor voldoende kleur als u wilt zorgen voor een landelijke uitstraling van uw voortuin. Kies bijvoorbeeld voor een mooie bos lavendel of ga voor een van de vrolijke vlinderstruiken voor in de tuin. Los van het feit dat kleuren wat meer sfeer toevoegen is het ook nog eens voor dat vlinders aangetrokken worden tot uw tuin. Dit maakt het mogelijk om net even wat meer leven terug te laten komen in de tuin. Het spreekt voor zich dat het u volledig vrij staat om te kiezen voor kleuren die u leuk vindt om te zien. 

Ga voor wat meer chaos

Het is niet verstandig om voor een landelijke voortuin te kiezen als u per se wilt zorgen voor en nette uitstraling. Zoals al even kort aan de orde is gekomen kan u een landelijke tuin namelijk herkennen aan de chaotische uitstraling. Dit betekent niet dat alles maar moet verloederen, maar het betekent wel dat chaos nu eenmaal bij een dergelijke tuin hoort. U kunt dit doen door een aantal planten neer te zetten die niet allemaal op een rijtje staan. Dit doorbreekt het patroon en zorgt voor een rustieke uitstraling. Ook is het een optie om planten bij elkaar te zetten om zo te zorgen voor net even wat meer opvulling in de tuin.

Ga voor grind of split

Een landelijke tuin is pas echt af als er ook een pad van grind of split in te vinden is. Door middel van een grindpad maakt u het mogelijk om te zorgen voor een doorbreking van de tuin. Wij raden u aan om altijd te kiezen voor grind of split hoogwaardige kwaliteit. Grind van hoge kwaliteit is als eerste mooier om te zien. Op de tweede plaats blijven de kleuren mooier. Hier op de site bent u aan het juiste adres voor een grootschalig aanbod aan alle soorten grind en split. Door snel een kijkje te nemen weet u binnen no time wat er mogelijk is!

Dé site op het gebied van tuinen

Een landelijke voortuin is echt een aanrader voor de mensen die op zoek zijn naar een authentieke uitstraling. Door de ietwat chaotische sfeer komt de natuur in deze soort tuin volledig tot zijn recht. Nu is het natuurlijk mogelijk dat u toch op zoek bent naar een iets ander soort tuin. Mocht dit het geval zijn dan heeft u geluk. Hier op de site zijn er namelijk nog veel meer artikelen te vinden die u echt alles laten zien wat u maar moet weten over de leukste tuinstijlen. Daarnaast bent u bij ons aan het juiste adres voor een veelzijdig aanbod aan stenen, grind en split voor in de tuin!

De waardering van www.goedkoopgrind.nl bij WebwinkelKeur Reviews is 9.2/10 gebaseerd op 518 reviews.
×