Over breuksteen

Breuksteen – ook wel steenslag genoemd – wordt gedefinieerd als in een breekinstallatie gebroken gesteente of grind. De breuksteen die ontstaat bij het breken van gesteente wordt ook gebroken rots of groevesteen genoemd, terwijl gebroken grind ook wel kiezelslag wordt genoemd. In Nederland wordt breuksteen met name toegepast in de productie van asfalt- en betonproducten, en in de spoorweg- en waterbouw. Indien het gebroken gesteente een groter formaat heeft, kan de breuksteen echter ook zeer goed worden gebruikt ter decoratie, bijvoorbeeld in combinatie met schanskorven!

De diversiteit aan gesteenten en grindsoorten is zeer groot; dit betekent dat breuksteen uit vele verschillende materialen geproduceerd kan worden. De breuksteen die in Nederland hoofdzakelijk wordt gebruikt, bestaat uit graniet, porfier, gabbro, kalksteen en zandsteen.

Breuksteen – toepassingen

Zoals genoemd, kan breuksteen goed worden gebruikt in combinatie met schanskorven, welke de afgelopen jaren veel aan populariteit hebben gewonnen. Niet gek, want de combinatie van breuksteen en schanskorf levert een bijzonder fraaie, natuurlijke doch industriële uitstraling op. De breuksteen wordt hierbij gebruikt om de schanskorf te vullen. Hierbij is het van belang dat de afmetingen van de schanskorven alsook de mazen van deze korven bekend zijn, zodat u het juiste formaat breuksteen kunt bestellen. Bij GoedkoopGrind.nl hebben wij ruime ervaring met het gebruik van breuksteen in schanskorven. Hebt u vragen over formaat, hoeveelheid en/of type breuksteen, neem dan gerust contact met ons op!

Breuksteen – maten

Hierbij is het van belang dat de afmetingen van de schanskorven alsook de mazen van deze korven bekend zijn, zodat u het juiste formaat breuksteen kunt bestellen. Hierbij is maat van belang. De genoemde maten in de webwinkel bij de producten zijn afzeefmaten, dit houdt in dat het geen exacte maten zijn. De afzeefmaat is de maat genomen over de smalle kant van de steen, de bestelling bevat dus ook grotere stenen. Nog iets om rekening mee te houden: een levering breukstenen bevat in de meeste gevallen stof en/of gruis; fijne delen. Er mag tot 15% van deze delen bij een bestelling zitten. Houd hier rekening mee en bestel eventueel extra.

Naast het gebruik van breuksteen ter opvulling van schanskorven, kan dit materiaal uiteraard ook los worden toegepast ter decoratie. Hierbij kunt u bijvoorbeeld denken aan breuksteen als bodembedekking, losse ornamenten in de tuin of ter decoratie in en rond de vijver. Ten slotte kan breuksteen – doorgaans in een groter formaat – worden gebruikt als decoratieve elementen binnen een (gemetselde) muur.

De waardering van www.goedkoopgrind.nl bij WebwinkelKeur Reviews is 9.2/10 gebaseerd op 528 reviews.
×