Tuinontwerp kleine tuin

Een tuinontwerp maken van een kleine tuin is een stuk makkelijker na het lezen van deze blog. Een kleine tuin betekent niet dat u geen mooie buitenruimte kunt hebben. Met het juiste ontwerp kan zelfs de kleinste plek worden omgetoverd tot een uitnodigende en stijlvolle plaats. Of u nu op zoek bent naar ideeën om uw kleine tuin groter te laten lijken of een rustig plekje wilt maken om te ontspannen, er is voor elk wat wils. In deze blog geven we een paar creatieve tips hoe de kleine tuin het best ingericht kan worden.

Geschatte leestijd: 8 minuten

Het eerste wat u moet doen als u een tuinontwerp voor een kleine tuin maakt, is het bepalen van de stijl. Een rustige oase omringd met natuurlijk groen, zoals een natuurlijke tuin. Of liever iets moderns volgens de laatste trends? Met beton cire terras? Misschien wel een combinatie van minimalistisch en landelijk design? Engels? Als u dit weet, bent u al op de goede weg.

Haal het meeste uit kleine ruimten door de lucht in te gaan. Dit is de manier om vorm te geven en hierdoor lijkt het ook groter. Bijvoorbeeld, trellis panelen of klimplanten zijn manieren om kleur en groen toe te voegen. Tegelijkertijd gaat het inkijk van de buren tegen. Denk er ook aan om hangende plantenbakken aan muren of pergola’s te gebruiken om lege plekken te benutten.

Vergeet tot slot de verlichting niet. Verlichting speelt een belangrijke rol in elk klein tuinontwerp omdat het gelijk voor een gezellige sfeer zorgt en de avonden een stuk leuker maken. Installeer buitenverlichting die bepaalde delen, zoals paden met grind en waterpartijen, benadrukt. Bovendien zijn er tegenwoordig zoveel aantrekkelijke lampen op zonne-energie verkrijgbaar. Er is dus altijd iets wat bij het tuinontwerp past.

Met een beetje creativiteit en aandacht voor detail kunt u een prachtige kleine tuin creëren die toch gezellig en uitnodigend aanvoelt. Geïnspireerd door al deze ideeën, is het tijd om te beginnen met het maken van uw eigen stukje paradijs! Veel plezier met ontwerpen!

Hoe krijg je diepte in een kleine tuin?

Diepte maken in een kleine tuin is een van de grootste uitdagingen van het tuinontwerp. Met weinig ruimte kan het moeilijk zijn om een leuke buitenruimte te maken die groter lijkt dan hij is. Gelukkig zijn er verschillende creatieve manieren om hieraan diepte en grootte toe te voegen. In dit artikel zullen we een aantal tips bespreken over hoe u diepte kunt krijgen in een kleine tuin, zodat de beperkte ruimte goed benut kan worden.

Een van de beste manieren om diepte te creëren in een kleine tuin is door gebruik te maken van lagen. Door in lagen te planten, lijkt het dieper. Omdat u planten kunt indelen van de hoogste achteraan naar de kortste vooraan. Zo wordt het oog weggetrokken van de grenzen en naar het midden geleid. Hierdoor lijkt het groter dan hij eigenlijk is. Het is ook belangrijk om bij het ontwerpen van het gelaagde beplantingsplan rekening te houden met hoe planten bij elkaar staan. U kunt bijvoorbeeld hoge bomen samen planten met kortere struiken of bodembedekkers als grind op een centrale perk leggen.

Tuinontwerp diepte kleine tuin schets

Een andere manier om diepte aan te brengen in een kleine tuin is door dingen als muren, paden, zithoeken en waterpartijen te verwerken. Deze helpen om de ruimte te verdelen, waardoor hij groter en uitnodigender lijkt. Een pad of patio helpt bijvoorbeeld om een anders vlak landschap op te breken. Het geeft de illusie van diepte, terwijl muren kunnen worden gebruikt om afleidingen te verminderen en structuur toe te voegen aan het ontwerp. Bovendien zorgen waterpartijen zoals vijvers of fonteinen voor eyecatchers die het oog wegleiden van de tuingrens

Zorg er ten slotte voor dat je verlichting slim gebruikt bij het ontwerpen. Verlichting verlicht niet alleen paden en zithoeken, maar benadrukt ook bepaalde planten of architecturale kenmerken. Het is ook belangrijk om te overwegen hoe verschillende soorten verlichting verschillende gebieden beïnvloeden.

Hoe kan ik een kleine tuin inrichten? Klein tuinontwerp en meubels

Voeg tuinmeubels toe aan een klein tuinontwerp en maak een comfortabele zithoek of lounge gedeelte. Tuinmeubelen zijn er in vele soorten en maten. Het is daarom niet moeilijk om leuke meubels te vinden die passen bij de grootte van de tuin. Als u bijvoorbeeld een kleiner stuk hebt, kies dan voor compacte meubels zoals bistrosets of klapstoelen. Voor de ruime gedeeltes kiest u voor tafels met banken of grove Canadese stoelen. Zorg er bij het kiezen van tuinmeubelen voor dat ze gemaakt zijn van weerbestendige materialen zoals metaal of composiethout, zodat ze bestand zijn tegen weer en wind.

Kleine tuin inrichten

Tuinmeubelen kunnen worden gebruikt om lege plekken in uw kleine tuin op te vullen en aantrekkelijke (zit)gedeelten te maken. U kunt bijvoorbeeld twee comfortabele fauteuils in een hoek zetten of een tafel met stoelen aan één kant van het terras. Daarnaast kunt u ervoor kiezen ze te nemen in de stijl van het ontwerp. En kleur en textuur gebruiken om contrast te creëren met de omringende planten. Als u meer charme en karakter wilt toevoegen aan een kleine tuin, overweeg dan om (decoratieve) kussens toe te voegen voor nog meer comfort.

Tot slot mag u de accessoires voor de tuinmeubelen niet vergeten! Accessoires zoals lantaarns, planten in potten of decoratieve voorwerpen kunnen een gewone ruimte in een zomaar omtoveren tot iets speciaals. Welke accessoires u ook kiest, ze moeten zowel de stijl van de tuinmeubelen als de bestaande planten in de kleine tuin aanvullen. Met een beetje creativiteit kan ook een klein tuinontwerp gemakkelijk omgetoverd worden tot een gezellige plek, perfect om familie en vrienden te ontvangen!

Wat te doen met een kleine tuin?

Een tuin aanleggen op een klein oppervlak kan heel erg leuk zijn. Er zijn veel mogelijkheden met een tuinontwerp voor kleine tuinen, afhankelijk van de ruimte, het zonlicht en het uiterlijk.

Als de ruimte beperkt is, kunt u kiezen voor kruiden of groenten die weinig ruimte nodig hebben om te groeien. Gewassen als sla, boerenkool, tomaten, paprika’s en zelfs aardbeien. Verhoogde borders zijn ook geweldig voor tuinen met een kleiner grondoppervlak. Door gebruik te maken van verticale ruimtes zoals latwerk of palen met hangende potten kunt u diverse planten toevoegen zonder al te veel grondruimte in te nemen. Daarnaast zijn bloemen altijd een goede keuze om kleur toe te voegen. Afhankelijk van het klimaat en de regio groeien bepaalde planten beter dan andere. Vaste planten zoals margrieten en de zonnehoed zijn meestal veilige keuzes die elk jaar terugkomen. Met de juiste verzorging en onderhoud kunnen kleine tuinen bloeiende plekken zijn waar u veel plezier aan beleeft. Zonder dat het veel tijd of moeite kost!

“Met een beetje creativiteit en aandacht voor detail kunt u een prachtige kleine tuin creëren die toch gezellig en uitnodigend aanvoelt.”

Wat kost een kleine tuin aanleggen?

Het tuinontwerp van de kleine tuin is klaar, nu moet hij natuurlijk nog aangelegd worden. Het aanleggen hiervan hoeft helemaal niet duur te zijn. De totale materiaalkosten zullen variëren. Afhankelijk van de grootte, het soort planten en eventuele elementen zoals een terras of waterpartij.

Over het algemeen kunt u voor alleen grond en basisplanten rekenen op een uitgave van € 50 tot € 500. Dit is afhankelijk van de omvang van het project. Om het wat meer karakter te geven, kosten sommige dingen zoals bestrating of stapstenen rond de € 40-€ 200/m2. Als u meer specifieke planten wilt planten, moet u ook rekening houden met de kosten voor kunstmest en compost. Naast de materiaalkosten kan er ook wat werk komen kijken bij het aanleggen en onderhouden. Het inhuren van een hovenier of assistent-tuinman kan variëren van € 30 tot € 80 per uur, afhankelijk van uw woonplaats. Kortom, het aanleggen van een kleine tuin is haalbaar met zorgvuldige planning en budgettering – het hoeft niet veel te kosten!

Tuinontwerp kleine tuin laten maken bij Goedkoopgrind.nl

Het maken van een prachtig 3D tuinontwerp voor een kleine tuin hoeft niet duur te zijn. Bij Goedkoopgrind.nl kunt u al voor €395 een professioneel 3D-tuinontwerp laten maken. Deze betaalbare service omvat het complete ontwerp van de tuin, maar ook alles wat dar bij hoort, zoals een terras of waterpartij. Een team van ervaren professionals werkt nauw met u samen om uw droomtuinontwerp te maken en ervoor te zorgen dat alles precies wordt zoals u voor ogen heeft. Het eindresultaat is prachtig en niet duur! Het is nu wel erg makkelijk om een ontwerp te laten maken!

De waardering van www.goedkoopgrind.nl bij WebwinkelKeur Reviews is 9.2/10 gebaseerd op 518 reviews.
×