Voortuin met grind

U bent pas verhuisd, heeft binnen alles al aangepakt en naar uw zin gemaakt en nu is het volgende project aan de beurt: de voortuin!

De voortuin is een belangrijk deel van het huis: het ligt aan de straatkant, dus in veel gevallen zichtbaar voor iedereen. Het moet er dus op z’n minst verzorgd uitzien.

Er bestaan echter zo veel soorten voortuinen, met minstens net zo veel overwegingen die hierbij een rol spelen. Relatief goedkoop, zelf aan te leggen en onderhoudsvriendelijk zullen waarschijnlijk een aantal termen zijn die in u opkomen als het om de voortuin gaat.

Het soort tuin dat hier het best bij aansluit is: een voortuin met grind.

Voortuin met grind, waarom?

Om dit uit te leggen komen we terug op de eerder genoemde punten: relatief goedkoop, zelf aan te leggen en onderhoudsvriendelijk. Deze zullen we hieronder verder uitleggen.

Voortuin met grind is relatief goedkoop

Bij de aanleg van een voortuin wordt vaak de overweging gemaakt tussen straatwerk of grind. Prijs is hierbij een belangrijke factor, want we willen graag niet te veel uitgeven. Juist om deze reden is grind de beste keus, het is namelijk in de meeste gevallen de goedkoopste optie.

De goedkoopste? Maar waarom dan? Dat leggen we uit aan de hand van de volgende voorbeelden.

• Straatwerk

Straatwerk van goede kwaliteit start meestal pas bij prijzen vanaf € 15/m2.
Verder is het voor de meesten lastig zelf aan te leggen, waardoor de hulp van een professional moet worden ingeroepen: de stratenmaker. Zij rekenen vaak een tarief van € 10-20/m2 voor het leggen. De prijzen per vierkante meter zullen dus ergens tussen de € 25-35 uitkomen.

Grind

Een big bag Boerengrind kost € 118,95, waarmee 20 m2 kan worden bedekt, dat komt neer op nog géén € 5,95/m2. Inclusief de kosten van het anti-worteldoek komt het totaalbedrag neer op nog geen € 6,95 per vierkante meter!

Het gebruik van grind bij het aanleggen van uw voortuin scheelt dus een hoop geld ten opzichte van straatwerk.

Voortuin met grind is makkelijk zelf aan te leggen

Nog een voordeel van een voortuin met grind is dat het eenvoudig zelf is aan te leggen.
In tegenstelling tot andere tuintypen, is het inroepen van professionele hulp in de meeste gevallen dus niet nodig!

Eenvoudig gezegd bestaat de tuinaanleg met grind uit niets meer dan:
• Ondergrond egaliseren
Anti-worteldoek op de ondergrond leggen
• Verdelen van het grind over de anti-worteldoek
Klaar!

Niet aan de gang met stenenknippers, uren op de knieën of een zandbed maken. Een voortuin met grind is een stuk eenvoudiger!

Zeker niet onbelangrijk: een voortuin met grind is onderhoudsvriendelijk

Bent u het ook beu om het onkruid tussen de voegen van het straatwerk te krabben? 
Is straatwerk schoonspuiten niet uw grootste hobby? Neem dan een voortuin met grind en kies voor minder onderhoud aan uw tuin.

Het anti-worteldoek zorgt ervoor dat plantengroei van onderuit wordt tegengegaan. Indien u kiest voor een harde, donkere steensoort hebt u nog meer profijt; dit type grind wordt namelijk minder snel groen, zodat u het langst kunt genieten van een mooie tuin.
Een bladblazer gebruiken in de voortuin? Kies dan voor een zo groot mogelijke steen; deze zijn namelijk zwaarder en zullen beter blijven liggen.

Een voortuin met grind, daarom!

Nu alle voordelen van een voortuin met grind op een rij staan, kan het bijna niet anders dat u ook overtuigd bent.

Ga aan de slag met de voortuin en maak hem eigen. De mogelijkheden zijn eindeloos met het grootste assortiment Grind, Split, Keien & Breuksteen. De hele bestelling wordt thuisbezorgd voor € 40.

Voortuin met zwart grind

Voortuin met Grind.pdf

De waardering van www.goedkoopgrind.nl bij WebwinkelKeur Reviews is 9.3/10 gebaseerd op 526 reviews.
×