Mediterraanse-tuin

Maak kennis met de Mediterraanse tuin

Geschatte leestijd: 6 minuten

Inhoudsopgave

Introductie

De tuin, hét plekje waar u na een lange dag werken even van het zonnetje kunt genieten. Om alles uit uw tuin te kunnen halen is het van groot belang dat u aandacht besteed aan indeling en decoratie. Zo moet u goed nadenken wat voor soort stijl u mooi vindt. Eén van de meest populaire tuinstijlen van dit moment is nog altijd de Mediterraanse tuin. Wat is een Mediterraanse tuin vraagt u zich af? En welke soorten grindsoorten moet u in huis halen voor een Mediterraanse tuin? Om hierachter te komen raden wij u aan om snel verder te lezen. Wij van Goedkoopgrind.nl laten u vandaag alles zien wat u moet weten over het realiseren van een Mediterraanse tuin!

Wat is een Mediterraanse tuin – definitie en stijl

Voordat we inzoomen op de grindsoorten voor een Mediterraanse tuin is het van belang om eerst eens in te zoomen op de stijl zelf. Wat is een tuin met een Mediterraanse stijl vraagt u zich? Zoals u eigenlijk al wel aan de naam kunt zien is een Mediterraanse tuin een speciale tuin die zich kenmerkt door de stijl van Zuid-Europa. We zien dat dit type tuin vaak een mengelmoes is van Italiaanse, Spaanse en ook Griekse invloeden. Dit is dan ook de reden dat vaak gekozen wordt voor olijfboompjes, citroenbomen, varens en lavendel. Door de keuze voor deze beplanting krijgt de tuin gelijk een zomerse uitstraling met zich mee. 

“Eén van de meest populaire tuinstijlen van dit moment is nog altijd de Mediterraanse tuin”.

Los van de planten is ook de decoratie van groot belang bij de Mediterraanse tuin. Deze decoratie is met name te herkennen aan de vele zitplekken, veelal voorzien van afscherming van de zon. Hier kunt u bijvoorbeeld denken aan een overdekt druivenrek of aan een afgeschermde zithoek. In de meeste gevallen is een Mediterraanse tuin aan te merken als onderhoudsvriendelijk. Veel planten hebben niet zoveel water nodig. Wel is het van belang om de planten die niet vorstbestendig zijn even binnen te zetten tijdens de koude wintermaanden.

De beste grindsoorten voor een Mediterraanse tuin

Het zal u niet verbazen dat een Mediterraanse tuin in de meeste gevallen over grind beschikt. Logisch, in de gebieden rondom de middellandse zee kan het namelijk best droog zijn. Kiest u ervoor om grind te verwerken in uw tuin dan zal u zien dat u gelijk een Zuid Europese invloed terug kan brengen in de tuin. Om hiervoor te zorgen zijn er verschillende grindsoorten die u kunt kiezen. We hebben het wat makkelijker gemaakt door deze grindsoorten hieronder op een rijtje te zetten:

  • Fijn grind – als u wilt zorgen voor een echte Mediterraanse uitstraling dan is fijn grind dé beste optie om voor te kiezen. Het fijne grind oogt met name Grieks, dit maakt het dan ook gelijk zo mooi. Een groot voordeel van fijn grind is dat het mogelijk is om uit talloze opties te kiezen. Van roodbruin grind tot aan grijs fijn grind, de mogelijkheden zijn eindeloos. Dit grind kent wel gelijk een klein nadeel: het blijft makkelijk aan uw voeten kleven. Wanneer u met uw schoenen in het grind hebt gelopen is de kans groot dat u dit ook mee naar binnen neemt. Dit kunt u natuurlijk eenvoudig oplossen door uw schoenen even uit te doen voordat u naar binnen gaat.
  • Baskisch rood split – zoals u wel aan de naam kunt zien is Baskisch split een grindsoort die afkomstig is uit het Baskenland. Het Baskenland staat bekend om de rode gesteenten. Dit type grind staat prachtig in combinatie met andere Mediterraanse meubels. Hou rekening met het feit dat de stenen van dit type grind wat ruwer zijn dan andere grindsoorten. Dit brengt met zich mee dat u niet zomaar met blote voeten kunt lopen. Los van dit kleine nadeel is Baskisch split een van de beste keuzes die u maar kunt maken voor bij u  in de tuin. Wij bieden u de mogelijkheid om uit een groot aantal maten te kiezen, variërend van 18/25 mm tot aan 40/80 mm. Dit maakt het mogelijk om het grind te kiezen wat echt bij u past.
  • Castle grind – dit is ook een erg mooie grindsoorten om aan te brengen in de tuin. Met dit type grind bent u voorzien van een wat lichtere uitstraling. Castle grind is te herkennen aan de beige steentjes. Bij ons op de site is het mogelijk om te kiezen voor het donkere Castle grind, maar ook voor de lichtere varianten. Wat Castle grind zo bijzonder maakt is het feit dat alle steentjes een zacht oppervlak hebben. Dit zorgt ervoor dat u er zelfs prettig met blote voeten op kunt lopen. Ideaal als het wat warmer weer wordt in de zomermaanden. Daar komt bij dat dit grind goed gecombineerd kan worden met bijvoorbeeld een zwemvijver of een natuurlijke fontein.

Tip – combineer leem en fijn grind

Een belangrijke tip voor de mensen die van plan zijn om een Mediterraanse tuin te realiseren is om fijn grind en leem te combineren. Het voordeel van dit mengsel is dat ervoor zorgt dat het fijne grind niet zo snel zal verstuiven. Belangrijk is wel om altijd de juiste hoeveelheid te gebruiken bij het mengsel. De hoeveelheid leem dient altijd minder te zijn dan de hoeveelheid grind. Wanneer we het hebben over het mengsel van leem en grind spreken we ook wel over stol of leemgrind. Het is mogelijk om dit mengsel zelf te maken, maar u kunt er ook voor kiezen om vaste samenstellingen te kopen, zoals Gravier D’or 0/5 mm, ook wel Dolomiet 0/5 mm genoemd).

Dé website voor al uw grind

Mocht u nog veel meer te weten willen komen over grindsoorten voor uw Mediterraanse tuin of andere tuinstijl dan heeft u geluk. Hier op de site kunt u namelijk talloze andere artikelen vinden die u zo goed mogelijk op weg helpen. Neem ook zeker een kijkje in het veelzijdige aanbod aan grindsoorten. Door de grote verscheidenheid is iedereen in staat om een prachtige Mediterraanse tuin te realiseren. Voor u het weet beschikt u over een tuin waar u altijd weer met veel plezier in verblijft.

Getagd op:
De waardering van www.goedkoopgrind.nl bij WebwinkelKeur Reviews is 9.2/10 gebaseerd op 518 reviews.
×