Waarom grind?

Indien u besloten hebt tot het (opnieuw) aanleggen van uw tuin, vormt één van de belangrijkste vragen wellicht welk materiaal u hiervoor het best kunt gebruiken.
Websites van grote bouwmarkten tonen legio mogelijkheden, maar wat maakt nu dat grind één van de meest geschikte materialen vormt?

In de tuinbestrating wordt naast grind vaak gebruik gemaakt van stenen en klinkers, tegels, vlonderplanken en gras, waarbij elk van deze opties zowel voor- als nadelen kent.
Een voordeel van het gebruik van grind als sierbestrating is dat het gemakkelijk zelf aan te leggen is. Hiernaast verzakt het – in tegenstelling tot stenen, klinkers en tegels – niet en biedt het zeer goede drainagemogelijkheden voor hemelwater. Tevens vormt grind een duurzame keuze en vergt het – mits gebruik wordt gemaakt van anti-worteldoek – weinig onderhoud. Ook zijn de keuzemogelijkheden in kleur zeer divers; zo is er bijvoorbeeld zwart, wit en grijs grind. Ten slotte is het een elegant en goedkoop alternatief: de kosten per vierkante meter vallen doorgaans lager uit dan die van de andere opties.

Meer details over waarom het de bodembeddeker bij uitstek is? Lees het artikel ‘Voortuin met Grind‘.

De waardering van www.goedkoopgrind.nl bij WebwinkelKeur Reviews is 9.3/10 gebaseerd op 526 reviews.
×