tuin op het westen

Tuin op het westen

De kans is groot dat u een tuin op het westen heeft. Er is namelijk een reden dat u bij ons op de site terecht bent gekomen. Met een tuin op het westen is het mogelijk om erg veel leuks te doen! Al is het wel van groot belang dat u rekening houdt met de stand van de zon bij het inrichten. Nu vraagt u zich wellicht af wat de voor- en nadelen van een tuin op het westen. Mocht u hier achter willen komen dan heeft u geluk. Na de tuin op het noorden behandelen we nu de tuin met de zon op het westen!

Geschatte leestijd: 5 minuten

Voor- en nadelen op een rijtje

We laten u straks meer zien over de beste tips en tricks voor het aanleggen van een tuin op het westen. Het is alleen handig om eerst te kijken naar de voor- en nadelen van een tuin met deze zonnestand. Lang niet iedereen weet namelijk waarom deze tuin handig of juist onhandig is. Hieronder hebben we de grootste voor- en nadelen daarom even voor u op een rijtje gezet om het overzichtelijk te maken:

Een van de grootste voordelen van een tuin op het westen is dat uw huis meer zonlicht binnenkrijgt. Gedurende langere uren in de namiddag en avond kunt u zich dan verheugen op een grote hoeveelheid natuurlijk licht. Hierdoor zal uw huis ‘s avonds warmer zijn, waardoor u het nooit meer koud heeft wanneer u op de bank zit. Prettig, toch?

Voordeel: Uw kinderen kunnen langer buitenspelen

Er zullen veel mensen zijn die kinderen hebben die dit lezen. Heeft u ook kinderen? Dan is het fijn om te weten dat uw kinderen in een tuin op het westen langer buiten kunnen spelen. Een huis met een tuin op het westen krijgt meer uren zonlicht later op de avond. Bovendien kunt u zelf ook heerlijk buiten zitten en eten zonder dat u gelijk allerlei lampen aan hoeft te zetten. Zo weet u zeker dat u echt alles uit uw eigen tuintje weet te halen.

Nadeel: sommige planten kunnen niet tegen zon

Hoewel een groot deel van de bloemen planten goed groeit in een tuin op het westen, kan de zon soms net even te sterk worden. Vooral tijdens de warmere maanden van de zomer. Als u erg gesteld bent op uw planten, moet u ze tijdens warme dagen en seizoenen in het oog houden om ervoor te zorgen dat de zon niet te veel schade aanricht. Krijgen de planten veel te veel zon dan kunnen ze uitdrogen, verwelken of zelfs doodgaan. U kunt dit uiteraard voorkomen door uw planten vaak water te geven en wellicht even in de schaduw te zetten als dit kan.

Tips voor een tuin op het westen

Zoals u hierboven heeft gelezen is een tuin op het westen dus erg prettig, al zal u uw tuin wel op de juiste wijze in moeten delen. Nu weet u waarschijnlijk niet echt hoe u hier het beste mee kunt beginnen. Om u goed op weg te helpen hebben we hieronder de beste tips en tricks op een rijtje gezet. Door deze tips op te volgen is het ook voor u mogelijk om een prachtige tuin te realiseren:

Zoek de juiste planten uit

Het is aan u om de juiste planten te kiezen voor een tuin op het westen. Kies bijvoorbeeld voor de Verbena bonairiensis. Deze plant is te herkennen aan de slingerende stengels met daarop prachtige diep-lila bloemen die bloeien van de vroege zomer tot het gaat vriezen. Als u de planten kiest die 8 uur of meer zon nodig hebben dan zullen deze niet goed groeien in een tuin op het westen. Dit heeft niets te maken met het feit dat u geen groene vingers heeft, maar enkel met de stand van de zon.

Maak gebruik van grind

De laatste tip is om gebruik te maken van grind & split in uw tuin op het westen. Dit kunt u bijvoorbeeld doen door een perkje aan te leggen van grind en hiertussen bloembakken te plaatsen. Dit zorgt er op de eerste plaats voor dat uw tuin voorzien is van een luxe en nette uitstraling. Daarnaast maakt dit het mogelijk om uw tuin goed bij te houden, zonder dat u bang hoeft te zijn voor teveel zon. Grind zal immers nooit verwelken, dit in tegenstelling tot bloemen en planten. 

Denk aan de indeling

De indeling van de tuin is ook van groot belang voor mensen met een tuin op het westen. Wij raden aan om bij het indelen rekening te houden met de baan van de zon. Plaats bloemen in het midden van de tuin om ervoor te zorgen dat deze genoeg zon krijgen. Plant struiken en andere gevoelige planten vervolgens op een van de zijkanten van de tuin om ervoor te zorgen dat zij slechts enkele uren zon krijgen op een dag.

Dé site op het gebied van tuinen

Als het goed is heeft u dankzij de informatie uit dit artikel een beter beeld gekregen over de grootste voor- en nadelen van een tuin op het westen. Met een tuin op het westen is het echt mogelijk om een ontzettend leuke plek te realiseren bij u achter het huis. Heeft u een tuin met een andere windrichting? Of wilt u gewoon wat meer te weten komen over het aanleggen van een mooie tuin voor bij u thuis? Blijf dan zeker even hangen op deze site. We hebben namelijk nog veel meer leuke en informatieve blogs geschreven die u zeker op uw gemak even door zou moeten lezen. Niet voor niets dat wij bekend staan als dé site op het gebied van tuinen!

Getagd op:
De waardering van www.goedkoopgrind.nl bij WebwinkelKeur Reviews is 9.2/10 gebaseerd op 518 reviews.
×