strakke voortuin

Strakke voortuin

De kans is groot dat u er over nadenkt om een nieuwe tuin aan te leggen achter uw woning. Er is nu eenmaal een reden dat u hier op de site terecht bent gekomen. Een strakke voortuin is op dit moment een erg populaire optie om voor te kiezen. Niet zo raar, een strakke voortuin brengt namelijk gelijk een gevoel van rust met zich mee. Nu komt er wel het nodige kijken bij het realiseren van een strakke stijl. Om u zo goed mogelijk op weg te helpen hebben we in dit artikel alles op een rijtje gezet wat u moet weten over de strakke voortuin. Met deze info weet u binnen no time precies waar u moet beginnen!

Geschatte leestijd: 6 minuten

Wat is een strakke voortuin?

Het is op de eerste plaats van belang om even kort in te gaan op de betekenis van de strakke voortuin. Op dit moment zijn er namelijk nog altijd mensen die niet precies weten wat dit voor soort tuin is. Zoals men al wel aan de naam kan zien is een strakke voortuin te herkennen aan het feit dat alles netjes is aangelegd. Dit maakt het dan ook wezenlijk anders dan tuinstijlen als de landelijke of natuurlijke tuin. Met een strakke voortuin is het ook voor u mogelijk om uw huis van wat meer orde te voorzien. Daar komt bij dat een strakke voortuin in globale lijnen bezien ook nog eens makkelijk te onderhouden is, hierdoor houdt u veel tijd over. Om het zo makkelijk mogelijk te maken hebben we hieronder de belangrijkste kenmerken op een rijtje gezet:

  • Een strakke voortuin kent een grote mate van orde
  • Veel strakke voortuinen zijn voorzien van grind of split
  • Een strakke voortuin heeft vaak relatief weinig kleuren
  • Een strakke voortuin is veelal voorzien van een looppad

Welke planten vindt u in deze tuin?

Hoewel een strakke voortuin over het algemeen is voorzien van grind of split is het niet zo dat er geen enkele plant in te vinden is. Sterker nog, sommige strakke voortuinen kunnen zelfs erg groen zijn. Wel is het een feit dat er over het algemeen maar weinig kleuren worden gebruikt.

De kleuren die mogelijk terugkomen zijn paars, al is het vaak zo dat wordt gekozen voor witte bloemen. Voor de struiken kunt u denken aan reguliere heggen, maar ook aan bamboe als u wilt zorgen voor een Aziatische uitstraling. Houdt wel rekening met het feit dat sommige planten enkel en alleen groeien als zij voldoende zon krijgen. Indien uw strakke voortuin op het noorden ligt dan zal u dus andere beplanting moeten kiezen dan bij een tuin op het zuiden. Hier op de site kunt u meer artikelen vinden die u alles laten zien over de verschillen tussen deze types tuinen aan de hand van de zonnestand.

Grind & split voor een strakke voortuin

Tips voor het aanleggen van een strakke voortuin

Het aanleggen van een strakke voortuin is niet heel lastig, echter is het wel van belang dat u het op de juiste wijze aan weet te pakken als u wilt zorgen voor een nette uitstraling. Lang niet iedereen weet waar hij of zij moet beginnen met het realiseren van een dergelijke tuin. Om hierbij te helpen hebben we hieronder een aantal tips en tricks op een rijtje gezet. Wij raden u zeker aan deze door te lezen en zelf toe te passen bij het aanleggen:

Speel met texturen

De eerste tip die wij u mee kunnen geven bij het aanleggen van een strakke voortuin is om te spelen met textuur. Hoewel het niet verstandig is om allerlei kleuren aan te brengen als u wilt zorgen voor een strakke uitstraling is het wel mogelijk om diverse texturen te gebruiken. Door meerdere texturen aan te brengen in de tuin is het mogelijk om het gezichtsveld binnen de tuin aan te passen. Dit zorgt ervoor dat het netjes oogt, zonder dat het gelijk als saai overkomt. Een tuin moet namelijk wel een vrolijk gevoel bezorgen voor jou als eigenaar.

Maak het niet te strak

Hoewel het logisch is om alles strak aan te willen leggen is het in onze optiek niet handig om het té strak te doen. Wat we hiermee bedoelen is het volgende: wanneer een tuin te strak wordt ingericht kan het al snel te geordend overkomen. Dit kan je eenvoudig voorkomen door in een strakke tuin een mooie boom of een bos met lavendel neer te zetten. Door één enkele kleur toe te voegen als accent verleg je gelijk de aandacht van iedereen die langs de voortuin loopt.

Maak gebruik van grind

Het is al even kort aan de orde gekomen, bij een strakke voortuin wordt in een groot deel van de gevallen gekozen voor grind of split. De reden hiervoor is tweedelig. Op de allereerste plaats is het zo dat grind een strakke uitstraling heeft. Door middel van grind of split is het bijvoorbeeld mogelijk om een speciaal bloemperkje af te kaderen met een rand van grind. Dit breekt het beeld op en zorgt gelijk voor wat meer orde in de tuin. Een andere reden om te kiezen voor split of grind is het feit dat het gewoonweg goed te onderhouden is. Geen gedoe met water en zon, maar een onderlaag die op ieder moment van de dag hetzelfde zal zijn. Wie wilt dat nu niet?

Dé site voor alle tuin informatie

Houdt u wel van een nette uitstraling in de tuin dan is een strakke voortuin een uitstekende keuze om voor te kiezen. Dankzij de tips en tricks uit dit artikel bent u voorzien van de nodige kennis die vereist is om zelfstandig aan de slag te gaan. Nu zijn er naast de strakke voortuinen natuurlijk nog veel meer stijlen te vinden. Benieuwd welke dit zijn? Neem dan zeker even een kijkje bij de rest van de artikelen die wij voor u geschreven hebben. Of neem een kijkje in ons veelzijdige aanbod en bestel vandaag nog een prachtige big bag met grind of stenen!

De waardering van www.goedkoopgrind.nl bij WebwinkelKeur Reviews is 9.3/10 gebaseerd op 526 reviews.
×